Vajíčkové muffiny so slaninou – videorecept

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)

Vajíčkové muffiny pripravíte rýchlo a jednoducho. Je to chutné a výdatné jedlo, čiže zasýti hladných hostí, hodí sa na rôzne oslavy, dobre sa hodí k vínu i pivu. Aj na druhý alebo tretí deň po vytiahnutí z chladničky a krátkom zahriatí v rúre budú pôsobiť čerstvo, nakoľko jednou z ingrediencií je aj syr, ktorý sa krásne roztopí. Navyše sa nemusíte trápiť z cestom, kúpené lístkové cesto vám v chladničke vydrží dlho a pri nečakanej návšteve máte po ruke recept, z ktorého budú všetci dobre najedení.

Slané vajíčkové muffiny so syrom a slaninkou sú skvelé občerstvenie v čase návštev

Postup:

  1. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia a formu na muffiny vymastíme olejom.
  2. Chladené lístkové cesto rozrežeme nožom na približne 12 rovnako veľkých dielov.
  3. Každý kúsok cesta po jednom vtlačíme do muffinovej formy.
  4. Mozzarelu vyberieme z obalu, odlejeme vodu a nakrájame na 12 kúskov.
  5. Čerstvý špenát a slaninku tiež nakrájame na menšie kúsky.
  6. Do každej muffinovej jamky dáme na cesto trocha kečupu a kúsok nakrájanej mozzarelly. Potom pridáme trochu špenátu, celé vajce a trochu slaninky. Nakoniec každý muffin ešte osolíme a okoreníme.
  7. Formu s muffinami vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 35 - 40 minút. Dobrú chuť.

 

Náš tip:

  • Doplníte si vitamín B12 - Dôležitý vitamín B12 sa stará o správnu funkciu pečene a pankreasu, zlepšuje pamäť a znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Ak máte nedostatok vitamínu B12, tak sa to prejaví chudokrvnosťou, zhoršením pozornosti. Je obsiahnutý vo vajciach, mlieku, syroch, mäse, či pečeni. Špenát zasa obsahuje železo.