Palacinky s čerešňovou omáčkou

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na palacinky:

  • 2 vajíčka
  • cca 125 g polohrubej múky
  • 2 lyžice roztopeného masla alebo oleja
  • štipka soli
  • Na omáčku:

  • 1 štamperlík griotky
  • 1 lyžica škrobu
  • vanilkový extrakt alebo lyžica vanilkového cukru
  • mäta na ozdobu
  • Ingrediencie

    Na palacinky:

  • 2 vajíčka
  • cca 125 g polohrubej múky
  • 2 lyžice roztopeného masla alebo oleja
  • štipka soli
  • Na omáčku:

  • 1 štamperlík griotky
  • 1 lyžica škrobu
  • vanilkový extrakt alebo lyžica vanilkového cukru
  • mäta na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Na letné voňavé palacinky s čerešňovou omáčkou nalákate nie len deti 🙂

    Postup:

    1. Z múky, mlieka, vajec a štipky soli a pripravíme hladké cesto. Necháme ho 30 minút odpočívať, potom metličkou zamiešame rozpustené maslo.
    2. Na olejom potretej panvici smažíme z cesta tenké palacinky do zlata z každej strany.
    3. V malom hrnci privedieme k varu vykôstkované čerešne, alebo višne s cukrom, vanilkou a citrónovou šťavou. Varíme do mäkka. Potom pridáme pre vôňu griotku a ešte prevaríme.
    4. V malom množstve vody rozmiešame škrob a prilejeme k omáčke. Počkáme kým zhustne a odstavíme.
    5. Teplou omáčkou polejeme palacinky a podávame. Ozdobíme mätou a môžeme aj kopčekom šľahačky alebo zmrzliny.
     

    Náš tip:

    • Na ozvláštnenie môžeme do palacinkového cesta zamiešať 1 lyžicu nemletého maku, ktorý sa skvelo hodí k čerešniam či višniam. Vaše palacinky tak budú ešte atraktívnejšie.