Bublanina s čučoriedkami

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • ½ hrnčeka oleja
  • 300 g čerstvých čučoriedok
  • olej na vymastenie plechu
  • hrubá múka na vysypanie plechu
  • Ingrediencie
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • ½ hrnčeka oleja
  • 300 g čerstvých čučoriedok
  • olej na vymastenie plechu
  • hrubá múka na vysypanie plechu
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Bublanina s čučoriedkami je najmä v letnom období ideálny koláč, nakoľko môžete využiť rôzne druhy práve dozrievajúceho ovocia. Obzvlášť ju majú v obľube deti pre jej ovocnú vôňu a jemnú konzistenciu.

    Bublanina s čučoriedkami je sezónny koláč, ľahký ako letný vánok

    Postup:

    1. Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a umyjeme čučoriedky pod tečúcou vodou. Necháme ich v sitku uschnúť.
    2. Malý plech na pečenie si vymastíme.
    3. Do veľkej misy najskôr dáme suché suroviny, polohrubú múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a všetko dobre premiešame. Keby sme zmiešali kypriaci prášok najskôr s tekutými surovinami, koláč by v rúre nezväčšil svoj objem.
    4. Následne do misy môžeme pridať aj zvyšok surovín, teda aj mlieko, dve vajcia a olej. Za pomoci metličky všetko dobre premiešame. Miešame tak dlho až sa zbavíme hrudiek.
    5. Cesto potom nalejeme do vopred vymasteného a hrubou múkou vysypaného plechu. Dbáme na to, aby bolo rovnomerne po celej šírke plechu. Navrch rovnomerne poukladáme ovocie. Druh ovocia sa samozrejme môže líšiť podľa dostupnosti. Nebojte sa experimentovať.
    6. Plech nakoniec vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.
    7. Servírujeme a krájame až po úplnom vychladnutí. Dobrú chuť!