Zapečené hovädzie mäso so zemiakmi

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

100

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)

Zapečené hovädzie mäso so slaninkou, zemiakmi a oreganom je skvelý a sýty obed pre celú rodinu. A to všetko pripravíte v jednom hrnci. Kombinácia hovädzieho mäsa, oregana, mrkvy, cibule, cesnaku a slaninky je fantastická rokmi overená klasika.

Hovädzie mäso so slaninkou a zemiakmi zapečené v jednom hrnci

Postup:

  1. Mrkvu, cibuľu, cesnak, slaninku aj zeler nakrájame na drobno.
  2. V hrnci, ktorý je vhodný aj na zapekanie v rúre, osmažíme nakrájanú slaninku a potom k nej pridáme mleté hovädzie mäso.
  3. Orestujeme a pridáme nakrájanú cibuľku a cesnak. Premiešame a pridáme nakrájanú mrkvu a zeler.
  4. Chvíľu spolu podusíme a pridáme paradajkový pretlak a krájané lúpané paradajky.
  5. Prilejeme vývar, premiešame a podusíme.
  6. Podľa chutí osolíme, okoreníme a pridáme sušené oregano.
  7. Zakryjeme pokrievkou a dusíme 30 minút.
  8. Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky.
  9. Mäsovú zmes preložíme do misy a prenášame späť do hrnca po vrstvách so zemiakmi.
  10. Navrch natrháme dve mozzarelly, prikryjeme a pečieme cca 45 minút na 180 až 200 stupňov Celzia.
 

Náš tip:

  • Podávame ozdobené bylinkami alebo rukolou. Dobrú chuť!