Tvarohový koláč s hrozienkami je taká naša klasika všetkými milovaná 🙂 Tento náš vás prekvapí jednoduchou prípravou a skvelou chuťou. Okrem hrozienok môžete do tvarohu pridať aj pár guličiek zrelého hrozna, koláč bude ešte voňavejší.
Tvarohový koláč s hrozienkami prekvapí skvelou chuťou
Postup:
-
V jednej nádobe zmiešame všetkú múku, 1 pohár cukru a prášok do pečiva.
-
V druhej nádobe zmiešame mlieko s tvarohom, druhým pohárom cukru, pridáme vajcia a jeden vanilkový cukor. Túto zmes jemne vymixujeme tyčovým mixérom, alebo ručným šľahačom. Stačí krátko, ide o to, aby sa suroviny spojili. Potom pridáme hrozienka a vmiešame ich vidličkou. My sme pridali aj niekoľko guličiek zo strapca čerstvého hrozna na ozvláštnenie a doplnenie jemnej kyslosti. Chutilo to skvelo.
-
Polovičku suchej zmesi (múky, cukru a prášku do pečiva) vysypeme na plech a rovnomerne rozvrstvíme lyžicou. Plech nie je potrebné vystielať papierom na pečenie, ani vymasťovať.
-
Naberačkou rovnomerne rozvrstvíme tvarohovú zmes na múčnu zmes.
- Potom opäť rovnomerne rozvrstvíme druhú časť múčnej zmesi.
- Nakoniec pokladieme celý plech tvarohového koláča rezmi masla a dáme ho piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia cca 30 až 40 minút, alebo kým tvaroh nemá peknú zlatohnedú farbu a je zhora upečený.
- Necháme v plechu vychladnúť a krájame na obľúbené tvary.
Náš tip:
- Tvarohový koláč s hrozienkami je fantastický vychladený, ale aj vlažný k poháru teplého čaju či mlieka na raňajky. Dobrú chuť!