Domáci kečup z jesennej záhrady

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na výsledný objem cca 3 litre:

  • 10 kápií
  • 10 stredne veľkých cibúľ
  • 10 stredne veľkých jabĺk
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL celého korenia
  • 1 ČL tymianu
  • 3 ks bobkových listov
  • 100 g trstinového cukru
  • 50 g soli
  • 1,5 dl octu
  • ¼ ČL strúhaného muškátového orecha
  • Ingrediencie

    Na výsledný objem cca 3 litre:

  • 10 kápií
  • 10 stredne veľkých cibúľ
  • 10 stredne veľkých jabĺk
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL celého korenia
  • 1 ČL tymianu
  • 3 ks bobkových listov
  • 100 g trstinového cukru
  • 50 g soli
  • 1,5 dl octu
  • ¼ ČL strúhaného muškátového orecha
  • Nutričné hodnoty

    W50 Web Banner 1920x455px 3
    Čaro domáceho kečupu je v domácom rituáli a v recepte, ktorý má každá rodina iný 🙂 Ak ešte nemáte svoj recept na domáci kečup, skúste sa inšpirovať tým naším.

    Domáci kečup

    Postup:

    1. Všetku zeleninu a jablká na domáci kečup umyjeme. Papriky zbavíme jaderníkov, paradajkám vyrežeme tvrdú stopku a nakrájame. Cibuľu a cesnak ošúpeme a tiež nakrájame. Jablká zbavíme jaderníkov a nakrájame.

    2. Zeleninu a jablká dáme spolu do hrnca a dusíme.  Rozdusíme úplne do mäkka, až  potom pridáme koreniny, cukor a ocot a dusíme ešte ďalších 30 minút.

    3. Zmes odstavíme z ohňa a rozmixujeme. Následne prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili šupiek. Znova privedieme k varu a varíme, respektíve redukujeme do chvíle, keď sme spokojní s hustotou.

    4. Ihneď plníme do čistých, nahriatych pohárov a zaviečkujeme. Potom fľaše s domácim kečupom obrátime dole hlavou a necháme pomaly vychladnúť prikryté dekou, alebo utierkou, aby teplota neklesala príliš prudko.