Bravčové karé s jablkami a šalviou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 2 PL rastlinný olej
  • 2 vetvičky šalvie
  • 1 ČL rasce
  • soľ a čierne korenie
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 2 PL rastlinný olej
  • 2 vetvičky šalvie
  • 1 ČL rasce
  • soľ a čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Bravčové karé s jablkami a šalviou je vhodné ako sýte slávnostné a chuťovo vyvážené jesenné jedlo. Ako príloha sa k ním hodí zemiaková kaša alebo aj chlieb.

    Pečené bravčové karé s jablkami a voňavou šalviou podávajte ako slávnostné jesenné jedlo

    Postup:

    1. Mäso opečieme z oboch strán na panvici na rozpálenom oleji. Posolíme a okoreníme podľa chuti.

    2. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia.

    3. Jablká rozkrojíme na štvrtiny, zbavíme jaderníkov a nakrájame na plátky. Plátky jabĺk potom rozložíme na pekáč a na ne poukladáme opečené bravčové karé a šalviu. Pridáme výpek z panvice, trochu rasce a soli a korenia ak treba. Pečieme v rúre cca 20 minút.

    4. Pečené mäso podávame podliate šťavou z mäsa a šťavnatých jabĺk. Ako príloha je vhodná zemiaková kaša, alebo ražný chlieb či pečivo.