Mliečna ryža s horúcim ovocím

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)
Teplá ryžová kaša na raňajky s voňavými horúcimi malinami, či lesným ovocím je skvelá ako v chladné ráno. Môžete ju však podávať aj ako detský dezert. Mliečna ryža bude výborná aj s horúcimi slivkami, alebo teplým slivkovým kompótom so škoricou.

Mliečna ryža s horúcimi malinami alebo iným ovocím

Postup:

  1. Ryžu varíme vo vode na slabom plameni spolu so škoricou, klinčekmi a badiánom za občasného miešania, aby sa nám zospodu „neprichytila“. Až keď je ryža trochu mäkká pridáme mlieko a neskôr cukor a opäť miešame.

  2. Do malého hrnca dáme mrazené ovocie podľa chuti. Prevaríme a zredukujeme (odparíme tekutinu) na požadovanú hustotu. My sme použili maliny, ale výborná je aj zmes lesného ovocia. K škoricovej mliečnej ryži sa perfektne hodia aj povarené a zredukované mrazené slivky alebo slivkový kompót.

  3. Na malej panvičke na sucho opečieme plátky kokosu. Kokos je opečený rýchlo, preto panvičku "strážime". Kokos začne rýchlo hnednúť a krásne voňať.

  4. Mliečnu ryžu podávame teplú, napríklad ako zimné raňajky alebo večeru pre deti. Na každú porciu pridáme veľkú a voňavú porciu povareného a trochu zredukovaného mrazeného ovocia. Použiť môžeme aj kompótové ovocie ako slivky, marhule, či mandarínky. V zime však skvelo chutí s horúcim v hrnci zredukovaným ovocím.

  5. Ako čerešničku na tortu môžete na kašu pridať orestovaný, voňavý a chrumkavý kokos.