Bezlepková maková torta so sladkými figami a medom si vás získa, aj keď nie ste "bezlepkáči"
Postup:
- Mletý mak premiešame s bezfosfátovým, alebo lebo obyčajným práškom do pečiva.
-
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a do vyšľahanej zmesi pridáme mletý mak s práškom do pečiva. Makové cesto ešte zľahka premiešame.
-
Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C cca 40 až 45 minút.
-
Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a tortu prerežeme opatrne na 2 časti, lebo cesto je krehké.
-
Šľahačku vyšľaháme spolu s mascarpone v jednej nádobe.
-
Tortu naplníme krémom, osladíme medom a pridáme ovocie.
-
Tortu natrieme krémom a ozdobíme figami, malinami a medom podľa fantázie a chuti.