Rezne z bravčovej panenky a zemiaky na cibuľke

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

Na zemiaky:

  • 600-800 g zemiakov typu B
  • 1 väčšia cibuľa

 

  • 2-3 jarné cibuľky (možno vynechať)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice bravčovej masti alebo oleja
  • čerstvá petržlenová vňať
  • štipka mletej červenej papriky
  • soľ
  • Ingrediencie

    Na 4 porcie:

    Na zemiaky:

    • 600-800 g zemiakov typu B
    • 1 väčšia cibuľa

     

  • 2-3 jarné cibuľky (možno vynechať)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice bravčovej masti alebo oleja
  • čerstvá petržlenová vňať
  • štipka mletej červenej papriky
  • soľ
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Rezne z bravčovej panenky sú vhodné na slávnostnejší obed, sú jemné a krehké. Strúhanka, v ktorej sme ich obalili, je ochutená strúhaným parmezánom, čo rezňom dodá ešte lepšiu chuť. Ako prílohu vyskúšajte jednoduché, ale vynikajúce zemiaky s cibuľkou.

    Rezne z bravčovej panenky a zemiaky na cibuľke - niekedy niet nad klasiku!

    Postup:

    1. Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na 2 cm hrubé plátky. Rozložíme ich na dosku a každý plátok tlakom ruky roztlačíme. Jemné mäso z panenky nenaklepávame.
    2. Dobre ich posolíme a okoreníme z oboch strán. Potom ich postupne obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajíčkach a v strúhanke, do ktorej sme zamiešali strúhaný parmezán.
    3. Vo väčšej panvici zohrejeme dostatočnú vrstvu oleja. Rezne smažíme z každej strany do zlata a necháme na servítke odkvapkať od prebytočného oleja. Udržiavame teplé.
    4. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a na masti alebo oleji osmahneme do zlata. Môžeme pridať aj nakrájané jarné cibuľky. Na záver do panvice dáme maslo a opražíme ho spolu s cibuľou, pred odstavením pridáme štipku mletej papriky.
    5. Medzitým zemiaky uvaríme do mäkka v osolenej vode. Zcedíme ich, roztlačíme a pridáme do panvice s opraženou cibuľou. Podľa chuti osolíme. Nakoniec do nich zamiešame nasekanú petržlenovú vňať.

    Náš tip:

    • Rezne z bravčovej panenky podávame klasicky. S kúskom citróna, so zemiakmi na cibuľke a listovým šalátom. Dobrú chuť!