Morčacie mäso s hráškom a zemiakovou kašou pre deti

 | 

Čas prípravy: 

75

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • soľ a obľúbené bylinky, napríklad tymianu
  • 500 ml vývaru kuracieho alebo morčacieho
  • na zahustenie 1 až 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 250 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
  • 1 lyžica masla
  • Na zemiakovú kašu:

  • 2 PL masla
  • 2 dcl mlieka
  • rasca, soľ
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • soľ a obľúbené bylinky, napríklad tymianu
  • 500 ml vývaru kuracieho alebo morčacieho
  • na zahustenie 1 až 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 250 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
  • 1 lyžica masla
  • Na zemiakovú kašu:

  • 2 PL masla
  • 2 dcl mlieka
  • rasca, soľ
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    'Morčacie mäso recepty' sú veľmi vyhľadávané na internete, pretože morčacie mäso v kombinácii s hráškom a zemiakovou kašou sú takou detskou klasikou, ktorú majú skoro všetky deti rady. Skúsenosti ma naučili, že deti majú rady klasiku a nepotrebujú jedlá ozvláštňovať.  Na rebríčku obľúbenosti sa u nás doma už niekoľko rokov drží "mäsko so šťavičkou a hráškom."

    Morčacie mäso recepty - prsia s hráškom a zemiakovou kašou pre deti

    Postup:

    1. Najprv si predhrejeme rúru na 175 stupňov Celzia. Morčacie prsia dobre osušíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrte. V pekáčiku na sporáku rozpustíme 1 lyžičku masla s trochou oleja. Z oboch strán v ňom sprudka opečieme morčacie prsia z oboch strán. Počas opekania mäso posolíme. Keď je mäso na povrchu zlatisté, odložíme ho na chvíľu bokom. Do výpeku pridáme cibuľu a tiež sprudka opečieme dozlata.
    2. Potom mäso vrátime späť , všetko zalejeme vývarom a pridáme bylinky. Pekáčik prikryjeme pokrývkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 1 hodinu.
    3. Medzitým si olúpeme zemiaky a dáme ich nakrájané variť do osolenej vody s trochou celej rasce. Varíme do mäkka cca 20 min. Mäkké zemiaky zlejeme a pridáme trochu masla a mlieka a vymixujeme na hladké zemiakové pyré.
    4. Úplne jednoducho ešte pripravíme hrášok, ktorý budeme s mäsom podávať. Čerstvý alebo mrazený hrášok chvíľu podusíme na troche masla v hlbokej panvici. Počkáme, až sa v prípade mrazeného hrášku odparí voda.
    5. Mäkké mäso môžeme vybrať z pekáča a prikryť alobalom. Šťavu z mäsa zlejeme cez jemné sito do malého hrnca a dáme variť. Potrebujeme šťavu trochu zredukovať. Šťava tak získa na chuti. Varíme ju takto niekoľko minút na miernom ohni, kým sa voda pomaly odparuje. Ak chceme šťavu trochu zahustiť, môžeme použiť trochu kukuričného škrobu rozmiešaného v studenej vode. Na záver pridáme ešte kúsok masla pre jemnosť. Dobrú chuť!