Vianočná Brownies torta s višňami

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Na okrúhlu formu s priemerom 25 cm:

  • 50 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Ingrediencie

    Na okrúhlu formu s priemerom 25 cm:

  • 50 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Sladká čokoláda, voňavé kakao, jemné mascarpone a višne, sú hlavné ingrediencie tohto slávnostného dezertu. Ak máte radi klasické zavárané, či v rume nakladané višne, Vianočná Brownies torta s višňami môže byť aj váš ideálny vianočný dezert.

    Vianočná Brownies torta s višňami je dezert, ktorý by sa určite vynímal aj na vašom slávnostnom stole

    Postup:

    1. Rúru zohrejeme na 180 °C. Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie. Maslo nakrájame na kúsky a spolu s nalámanou čokoládou roztopíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli. Keď sa zmes spojí, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

    2. Vajíčka prešľaháme s cukrom do hustej peny. Do vaječnej zmesi opatrne vmiešame čokoládovú zmes a potom stierkou zapracujeme aj preosiate kakao a múku so štipkou soli. Cesto nalejeme do formy.

    3. Mascarpone prešľaháme s cukrom a vajíčkom dohladka. Lyžicou navrstvíme na vrch cesta a pomocou špajle alebo vidličkou vytvoríme mramorovanie. Nakoniec na vrch naukladáme višne.

    4. Pečieme približne 30-40 minút, stred by mal byť ešte troche vlhký.

    5. Vianočnú Brownies tortu s višňami necháme pred podávaním úplne vychladnúť. K podávaniu môžeme ešte pridať šľahačku a zopár višní.