Pečená bravčová kotleta s batatmi

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • korenie na mäso
  • ¾ lyžička koriandra
  • ¾ lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/8 lyžičky škorice
  • cesnak olúpaný a nakrájaný na tenké plátky
  • ¼ lyžičky cukru
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • korenie na mäso
  • ¾ lyžička koriandra
  • ¾ lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/8 lyžičky škorice
  • cesnak olúpaný a nakrájaný na tenké plátky
  • ¼ lyžičky cukru
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Tí moji chlapi majú veľmi radi mäso. Vyskúšali sme doma nový recept. A pretože stojí za to, rada sa oň podelím. Neviete k čomu podávať pečené sladké zemiaky? Fantastické sú jednoducho upečené v rúre s poriadnym kusom mäsa. Pečená bravčová kotleta s batatmi a špenátom sa oplatí vyskúšať.

    Pečená bravčová kotleta s chrumkavými zdravými batatmi a lístkami špenátu

    Postup:

    1. Začneme mäsom, ak nám to čas dovolí, aspoň hodinu pred samotným pečením si rozdrvíme alebo pomixujeme korenie na mäso a spolu s trochou oleja ním mäso potrieme.
    2. Takto naložené ho necháme minimálne hodinu, najlepšie však do druhého dňa v chlade.
    3. V deň pečenia si dáme najskôr rozohriať rúru na 190 stupňov Celzia. Sladké zemiaky ošúpeme ako obyčajné zemiaky, dobre umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Plech vystelieme papierom na pečenie a naň poukladáme kúsky sladkých zemiakov. Ochutíme ich soľou a korením, pokvapkáme olejom a dáme piecť asi na 25 minút. Chceme, aby boli pekne zapečené na povrchu.
    4. Na väčšej plochej panvici (vhodnej do rúry) si rozpustíme lyžicu masla a potom na ňom sprudka opečieme bravčové kotlety dve minúty z oboch strán. Nechceme ich naozaj upiecť, len chceme, aby sa mäso zatiahlo a získalo zlatú farbu. Potom ich aj s panvicou vložíme do rozohriatej rúry a pečieme ešte 8 až 10 minút, záleží na hrúbke plátkov.
    5. Kým sa mäso dopeká v rúre, na menšej panvici už len rozpustíme lyžicu masla, dozlatista na nej opečieme nakrájaný cesnak a nakoniec pridáme špenát. Pokiaľ nie je umytý a musíme ho umyť, snažíme sa ho ešte dosušiť utierkou alebo odstreďovačom na šalát.
    6. Na masle a cesnaku šalát restujeme len cca 2 minútky.
    7. Na záver dochutíme soľou a môžeme ihneď servírovať. Dobrú chuť!