Čokoládová pena s exotickým ovocím

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na 4 poháre:

  • 30 g kryštálového cukru
  • 100 g kumkvátov
  • 1 granátové jablko
  • 1 marakuja
  • Ingrediencie

    Na 4 poháre:

  • 30 g kryštálového cukru
  • 100 g kumkvátov
  • 1 granátové jablko
  • 1 marakuja
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Čokoládová pena je jednoduchý dezert, ktorý zaujme aj náročných gurmánov. Potrebovať budete len kvalitnú čokoládu, smotanu na šľahanie a obľúbené exotické ovocie. Granátové jablko je magické, marakuja sladučká a kumkváty sú málo známe no veľmi chutné malé citrusy. Skúste niečo nové, neoľutujete!

    Vláčna a krémová čokoládová pena s voňavým exotickým ovocím

    Postup:

    1. Kvalitnú čokoládu na čokoládovú penu nalámeme na kocky a rozpustíme s maslom v hrnci nad parou a necháme vychladnúť.

    2. Do smotany pridáme vnútro vanilky a vyšľaháme šľahačku. Opatrne premiešame s vychladnutou čokoládou.

    3. Naplníme misky, alebo poháre a necháme vychladnúť v chladničke. V 100ml vody a cukru povaríme pokrájané a odkôstkované kumkváty a varíme do odparenia väčšiny tekutiny. Necháme vychladnúť. Nakoniec ošúpeme granátové jablko a prekrojíme marakuju a ozdobíme vychladnuté dezerty.

     

    Náš tip:

    • Pena sa najlepšie vyníma vo vysokých sklených pohároch a podáva sa dobre vychladená. Na ozdobu môžete použiť samozrejme akékoľvek ovocie či bylinky, ktoré sa vám k čokoládovej pene hodí.