Trhané pečené bravčové skvelo chutí v žemli, s ryžou či rezancami. Príprava síce chvíľu trvá, ale je úplne jednoduchá. Mäsko sa pečie samo, vy pripravíte len žemle a suroviny na ochutenie. Stojí to za to.
Trhané pečené bravčové možno poznáte zo "street food" akcií aj pod anglickým názvom "pulled pork"
Postup:
- Mäso potrieme olejom a koreninami a opečieme zo všetkých strán.
- Pečieme v rúre na 160 stupňov C cca 4 hodiny. (Ak nemáme čas, pečieme obvyklým spôsobom cca 75 min najskôr na 250 stupňov a po chvíli na 180 stupňov.)
- Po upečení mäso vidličkami „natrháme“ na kúsky.
- Petržlenovú vňať a čili papričku nakrájame na jemno. Pridáme citrónovú šťavu, olej a ak treba soľ, alebo worcester.
Cumberlandská omáčka:
- V menšom hrnci zahrejeme ríbezľový džem a pridáme víno. Pridáme dijonskú horčicu a čierne korenie. Necháme prevrieť a zredukujeme.
- Dobre ochutené mäso podávame so žemľami, omáčkou a rukolou.