Orechové palacinky s karamelizovanými hruškami

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 33 % + extra na podávanie

  • 80 g hladkej špaldovej múky (alebo hladkej 00)
  • 50 jemne mletých lieskových orieškov
  • 25 g cukru
  • vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 1 lyžica masla + na opekanie
  • Karamelové hrušky:

    kardamomu

  • 2 – 3 lyžice cukru
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 33 % + extra na podávanie

  • 80 g hladkej špaldovej múky (alebo hladkej 00)
  • 50 jemne mletých lieskových orieškov
  • 25 g cukru
  • vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 1 lyžica masla + na opekanie
  • Karamelové hrušky:

    kardamomu

  • 2 – 3 lyžice cukru
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Teplý dezert je do chladných dní ako stvorený. Vyskúšajte napríklad orechové palacinky. Trochu nezvyčajné, no chutia úžasne. Harmónia teplého dezertu, lieskových orechov a karamelizovaných hrušiek si vás získa.

    Harmónia chutí - orechy a karamelizované hrušky

    Postup:

    1. Všetky suroviny na cesto (maslo rozpustiť a nechať trochu vychladnúť) dáme do mixéra a rozmixujeme. Necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Na masle pečieme tenké palacinky dozlata z každej strany.
    2. Hrušky ošúpeme, rozpolíme, vyberieme jaderníky a nakrájame na mesiačiky. V panvici rozpustíme maslo, pridáme hrušky, cukor a korenie, zľahka premiešame a necháme cukor rozpustiť a jemne skaramelizovať, bude to trvať cca 5 minút.
    3. Palacinky servírujeme s teplými karamelizovanými hruškami a kopčekom šľahačky.