Jablkovo orechový koláč so škoricou

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie
  • 100 g špaldovej múky hladkej
  • 2 ČL škorice
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 150 g cukru
  • 0,5 dcl oleja
  • Ingrediencie
  • 100 g špaldovej múky hladkej
  • 2 ČL škorice
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 150 g cukru
  • 0,5 dcl oleja
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Jablkovo-orechový koláč je klasika. Kombinácia jabĺk, vlašských orechov a škorice nikdy nesklame. V tomto koláči sme použili naozaj malé množstvo múky. Ak by ste chceli bezlepkovú verziu, použite viac mletých orechov a múku nimi nahraďte.

    Jablkovo orechový koláč pre milovníkov jednoduchosti a klasiky

    1. Múku, mleté orechy a prášok do pečiva spolu premiešame.
    2. Cukor vyšľaháme s vajíčkami a pridáme olej.
    3. Jablká umyjeme a nastrúhame aj so šupkou a pridáme k nim škoricu
    4. Do zmesi vajec s cukrom pridáme suchú zmes a potom strúhané jablká. Zmes vylejeme do nízkej koláčovej formy.
    5. Pečieme cca 40 min na 180 stupňov Celzia.
    6. Podávame s nakrájaným jabĺčkom a posypané práškovým cukrom alebo škoricou.