Koláč z mandlí s letným ovocím a tvarohom

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na 26 cm korpus:

  • šťava z polovice citróna
  • 70 g rozpusteného masla
  • Na krém:

  • 150 g pomazánkového masla
  • 80 g práškového cukru
  • štipka vanilky
  • čerstvé ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, černice, ríbezle, podľa chuti a sezóny
  • mäta na ozdobu
  • Ingrediencie

    Na 26 cm korpus:

  • šťava z polovice citróna
  • 70 g rozpusteného masla
  • Na krém:

  • 150 g pomazánkového masla
  • 80 g práškového cukru
  • štipka vanilky
  • čerstvé ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, černice, ríbezle, podľa chuti a sezóny
  • mäta na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Koláč z mandlí, plný zrelého sladkého ovocia a jemného tvarohového krému si môžete pripraviť z kombinácie mletých mandlí a múky, alebo aj ako bezlepkovú verziu len z madlí.

    Koláč z mandlí, sviežeho tvarohu a zrelého ovocia

    Postup:

    1. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie, ktorý sme predtým jemne potreli maslom.
    2. V miske zmiešame hladkú múku, mleté mandle, kypriaci prášok.
    3. V ďalšej miske prešľaháme do nadýchanej peny vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Prisypeme suché ingrediencie, šťavu z citróna a tvaroh. Všetko spolu premiešame a na záver do cesta  metličkou vmiešame rozpustené maslo.
    4. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Pichneme špáradlom do stredu a ak ho vytiahneme suché, koláč je upečený. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
    5. Tvaroh prešľaháme s pomazánkovým maslom, cukrom a vanilkou. Natrieme na korpus a obložíme čerstvým ovocím. Ozdobíme čerstvými bylinkami či jedlými kvetmi.