Bezlaktózové palacinky s malinami a sorbetom

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Na palacinky:

(napr. mandľové, ryžové, ovsené)

  • Hrsť lyofilizovaných malín (mrazom sušené ovocie)
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 120 g hladkej múky (môžeme použiť aj kombináciu so špaldovou)
  • Štipka soli
  • Olej na opekanie
  • Na sorbet:

    • 300-400 g malín (môžu byť aj mrazené)
    • 100 g cukru (časť môžeme nahradiť vanilkovým)
    • 300 ml vody
    • Pol lyžičky pektínu (môžeme vynechať)
    Ingrediencie

    Na palacinky:

    (napr. mandľové, ryžové, ovsené)

  • Hrsť lyofilizovaných malín (mrazom sušené ovocie)
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 120 g hladkej múky (môžeme použiť aj kombináciu so špaldovou)
  • Štipka soli
  • Olej na opekanie
  • Na sorbet:

    • 300-400 g malín (môžu byť aj mrazené)
    • 100 g cukru (časť môžeme nahradiť vanilkovým)
    • 300 ml vody
    • Pol lyžičky pektínu (môžeme vynechať)

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Bezlaktózové palacinky s nádhernou vôňou a farbou malín sú netradičný dezert pre milovníkov ružovej farby a malín. Navyše s použitím kvalitného rastlinného mlieka sú úplne bezlaktózové. Pripájame recept aj na jednoduchý malinový sorbet.

    Bezlaktózové palacinky s vôňou a farbou malín a osviežujúci sorbet

    Postup:

    1. V mlieku rozšľaháme vajíčka, prisypeme múku, cukor a štipku soli. Vymiešame hladké palacinkové cesto. Maliny si podrvíme na prášok a preosejeme do cesta. Dobre rozmiešame, aby sme dostali ružový nádych cesta. Namiesto malín môžeme použiť aj červené farbivo, ale maliny dodajú aj skvelú chuť. Cesto necháme aspoň 30 minút odpočívať. Ak treba rozriedime mliekom alebo zahustíme múkou.
    2. Na rozpálenej panvici potretej olejom opekáme tenké palacinky z každej strany do zlata.
    3. Vychladnuté palacinky naplníme vyšľahanou bezlaktózovou šľahačkou, ozdobíme podľa chuti napr. čerstvým ovocím, drvenými orieškami, čerstvo mätou. Podávame s malinovým sorbetom.
    4. Bezlaktózová šľahačka je prirodzene sladšia ako klasická, preto ju ani nemusíte dochucovať cukrom.
    5. Maliny si odšťavíme a prepasírujeme. Hladké pyré dáme do hrnca, pridáme vodu, cukor a pektín – ten môžeme vynechať, ale dodá sorbetu krémovosť. Necháme na miernom ohni zohriať, ale nevariť, len aby sa cukor a pektín rozpustil. Zmes nalejeme do misky a dáme do chladničky cez noc schladiť. Sorbet potom preložíme do mrazničky a každú polhodinu premiešavame aby sa nevytvorili kryštáliky.