Černicové brownies spolu s čokoládou tvoria hriešne dobrý a chutný koláč. Príjemne ho osviežujú kúsky kyselkavých černíc, pričom čokoláda pridáva ikonickú sladkosť. Táto čokoládová klasika s letnými černicami najlepšie chutí s dobrou čokoládovou zmrzlinou.
Černicové brownies s čokoládovou zmrzlinou proti smútku
Postup:
- Rúru zohrejeme na 180 °C. Malý pekáčik vystelieme papierom na pečenie.
- Nad parou vo vodnom kúpeli roztopíme maslo, cukor a nalámanú čokoládu. Metličkou miešame, až sa všetko spojí a cukor sa rozpustí.
- Necháme trochu schladnúť a potom zamiešame po jednom vajíčka.
- Nakoniec do zmesi preosejeme múku s kakaom a soľou.
- Opäť premiešame dohladka a zamiešame polovicu černíc.
- Zmes rozprestrieme na plech a pokladieme zvyšnými černicami.
- Pečieme 30 až 35 minút, pri kratšom pečení budú brownies vlhkejšie.
- Necháme úplne vychladnúť a podávame so zmrzlinou.