Hruškový perník s kakaom a posýpkou

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na 1 chlebíkovú formu:

 

  • 4 lyžice hruškového/jablkového pyré
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky prášku do perníka
  • 1 lyžička kakaa
  • 3 hrušky
  • Na posýpku:

    Ingrediencie

    Na 1 chlebíkovú formu:

     

  • 4 lyžice hruškového/jablkového pyré
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky prášku do perníka
  • 1 lyžička kakaa
  • 3 hrušky
  • Na posýpku:

    Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Hruškový perník je jesenný variant obľúbeného jednoduchého perníkového koláča. Je to vďačný a rýchly koláč, ktorý majú radi všetci. My sme ho oživili chutnými hruškami a upiekli v chlebíkovej forme. Skvelý je poobednej káve, alebo ako desiata do školy.

    Hruškový perník s posýpkou z jesenných orechov

    Postup:

    1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Formu na chlebík vyložíme papierom na pečenie, ktorý trochu potrieme maslom.
    2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne pridávame mlieko, olej, preosiate múky, kypriaci perníkový prášok, kakao a pyré. Na nižších otáčkach všetko spolu zapracujeme.
    3. Hrušky ošúpeme, odstránime jaderníky a nakrájame na kúsky. 2 tretiny hrušiek zamiešame do cesta a cesto vylejeme do pripravenej formy. Zvyšné hrušky naukladáme na povrch cesta a posypeme mrveničkou. Tú si pripravíme tak, že studené maslo prstami rozmiešame s múkou, cukrom, škoricou a mletými orechmi.
    4. Chlebík pečieme 40-45 minút. Otestujeme špajľou. Po upečení necháme mierne vychladnúť, potom opatrne vyberieme z formy a preložíme na mriežku, kde necháme úplne vychladnúť.