Kura na poľovnícky spôsob s koreňovou zeleninou a borievkami pripomína chuťou obľúbenú sviečkovú omáčku. Má jesenné farby a bude vám celkom iste chutiť s pečenými zemiakmi, ryžou alebo aj cestovinou.
Kura na poľovnícky spôsob s koreňovou zeleninou, brusnicami a borievkami
Postup:
- Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Kuracie štvrte osolíme, okoreníme a potrieme paprikou.
- Zeleninu očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky, cibuľu ošúpeme a rozkrojíme na štvrtinky. Všetku zeleninu dáme do pekáča, jemne posolíme a okoreníme čiernym korením a paprikou. Pokvapkáme troškou oleja a rukami premiešame, aby sa všetko obalilo koreninami. Pridáme sušené brusnice, borievky, bobkový list, tymián a nové korenie.
- Na zeleninu položíme kuracie štvrte a na každý kúsok mäsa položíme veľký plátok masla.
- odlejeme troškou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme zakryté alobalom, najskôr ½ hodinu, potom teplotu znížime na 180 °C, odokryjeme a dopekáme ďalšiu ½ hodinu až hodinu až kým nie je mäso prepečené a zlaté a zelenina mäkká.
- Priebežne mäso potierame výpekom. Podávame s dusenou ryžou s petržlenovou vňaťou alebo s pečenými zemiakmi.