Slaný tekvicový koláč

 | 

Čas prípravy: 

62

 min

Čas varenia: 

30

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

62

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na plnku:

(hokkaido, muškátovej alebo maslovej)

  • 1 cibuľa
  • – nemusí byť

  • 200 g čerstvého smotanového syra
  • 100 g strúhaného syra (chedar, gouda a pod.)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 3 vajcia
  • Trochu petržlenovej vňate a iných byliniek (napr. tymian, oregano a pod.)
  • 1 vajce
  • na potretie a prípadne sezamové alebo ľanové semiačka na posypanie

    Ingrediencie

    Na plnku:

    (hokkaido, muškátovej alebo maslovej)

  • 1 cibuľa
  • – nemusí byť

  • 200 g čerstvého smotanového syra
  • 100 g strúhaného syra (chedar, gouda a pod.)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 3 vajcia
  • Trochu petržlenovej vňate a iných byliniek (napr. tymian, oregano a pod.)
  • 1 vajce
  • na potretie a prípadne sezamové alebo ľanové semiačka na posypanie

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Rýchly slaný tekvicový koláč je skvelý tip na tekvicovú sezónu. Tento recept oceníte najmä, ak chcete byť dobrá gazdinka, ale času nemáte nazvyš.

    Slaný tekvicový koláč

    Postup:

    1. Jeden plát lístkového cesta rozložíme na plech a popicháme ho vidličkou.
    2. Nastrúhanú tekvicu spolu s najemno nakrájanou cibuľou premiešame, prípadne môžeme (ale nemusíme) krátko podusiť na olivovom oleji.
    3. Čerstvý syr premiešame so strúhaným syrom, pridáme rozšľahané vajíčka, soľ a korenie a dobre premiešame.
    4. Ďalej pridáme tekvicovú zmes, nasekané bylinky, zamiešame a nanesieme na plát lístkového cesta.
    5. Prikryjeme druhým plátom cesta a aj na povrchu ho popicháme vidličkou.
    6. Cesto potrieme rozmiešaným vajcom a posypeme semiačkami.
    7. Pečieme ho v rozohriatej rúre na 200 stupňoch aspoň pol hodinu (ak sme tekvicu vopred podusili, stačí piecť 20 minút), kým sa povrch cesta nezafarbí do zlatista.