Pohánkové lievance s kefírom, podávané s ovocím a ochutenou smotanou sú lahodné, ako tie klasické. V tejto zdravšej podobe sú vhodné pre deti, alebo ako zdravé raňajky pre celú rodinu.
Nadýchané pohánkové lievance s ochutenou smotanou, ovocím a medom
Postup:
- V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny.
- V druhej prešľaháme kefír, vajíčko, štipku soli, citrónovú kôru a med.
- Obe zmesi premiešame, ale len tak, aby sa všetko prepojilo, nemiešame príliš dlho, inak nebudú lievance nadýchané.
- Lievance smažíme na oleji, z každej strany pár minút.
- Na druhú stranu ich otáčame, až keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky.
- Podávame teplé s ochutenou smotanou, ovocím, orieškami, sirupom, marmeládou, ovocím a podobne. Môžeme poprášiť práškovým cukrom.