Krkovička na tmavom pive so zemiakovými “ňokmi”

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

 

Ingrediencie

 

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)
Krkovička na tmavom pive nie je len chalupárska a chlapská záležitosť. Je to skvelý tip aj na víkendový obed. My sme zvolili chutnú kombináciu s tmavým Guinessom.

Krkovička na tmavom pive ako jesenný víkendový obed

Postup:

  1. Najprv začneme s prípravou marinády. Je dobré mäso nechať marinovať minimálne niekoľko hodín, najlepšie však cez noc. Príprava je jednoduchá, do mixéra vložte všetky suroviny na marinádu (olivový olej, worchestrovú omáčku, balzamikový ocot, pivo, olúpané strúčiky cesnaku, cukor, olúpanú cibuľu nakrájanú na štvrťky, rímsku rascu, údenú papriku, korenie a soľ).
  2. Všetko dobre premixujeme do hladka a vznikne nám marináda, ktorou následne mäso v menšej nádobe zalejeme. Uistíme sa, že marináda prenikla ku každému kúsku mäsa. Nádobu prikryjeme a necháme v chladničke odpočívať.
  3. Rozpálime panvicu na opekanie mäsa a naukladáme do nej naložené mäso (je lepšie ich pred opekaním aspoň na pol hodiny vybrať z chladu) a opekáme z oboch strán do zlatista.
  4. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo domácimi gnocchi, čiže "ňokmi".