Výborný hruškový koláč so šľahačkou a orechami

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na korpus pri forme s priemerom 20 cm potrebujeme:

  • 3 PL kryštálového cukru
  • 5 PL hladkej múky
  • 3 PL mletých lieskových orechov
  • Na hruškovú plnku:

    Na ozdobu:

  • 3 PL nasekaných opražených lieskovcov
  • Ingrediencie

    Na korpus pri forme s priemerom 20 cm potrebujeme:

  • 3 PL kryštálového cukru
  • 5 PL hladkej múky
  • 3 PL mletých lieskových orechov
  • Na hruškovú plnku:

    Na ozdobu:

  • 3 PL nasekaných opražených lieskovcov
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Výborný hruškový koláč so šľahačkou a opraženými lieskovcami je sladká a chrumkavá jesenná záležitosť, v ktorej sa snúbia sezónne ingrediencie a cukrárska skúsenosť. Hruškový koláč je spojený s letom, záhradou a samými dobrými vibráciami, tak neváhajte a pečte 🙂

    Výborný hruškový koláč so šľahačkou a lieskovcami

    Postup:

    1. Na korpus vyšľaháme v miske celé vajíčka a kryštálový cukor do nadýchanej bledožltej tuhšej peny.
    2. Potom na penu preosejeme hladkú múku a zľahka ale dôkladne ju vmiešame do vajíčkovej zmesi.
    3. Ďalej pridáme 3 PL mletých lieskovcov a primiešame ich, podobne ako múku, gumenou varechou. Miešame opatrne, aby sme uchovali v zmesi čo najviac vzduchu, aby bol piškót nadýchaný.
    4. Zmes nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, my sme použili formu s priemerom 20 cm. Pečieme na 180 stupňov Celzia cca 30 min. Výsledný korpus mal výšku asi 4 cm.
    5. Po dopečení necháme korpus úplne vychladnúť.
    6. Medzitým si pripravíme hruškovú plnku. Zrelé hrušky nakrájame na menšie kocky, premiešame ich s mletou škoricou a mletými klinčekmi (ak treba dosladiť, tak aj s cukrom) a krátko ich povaríme. Počas varenia hrušky ešte viac zmäknú a pustia trochu šťavy.
    7. Jedno balenie Zlatého klasu alebo vanilkového pudingu rozmiešame asi v pol deci vody a potom ho prilejeme do vriacich hrušiek. Za stáleho miešania povaríme ešte asi dve minúty, kým nám nevznikne pudingová konzistencia.
    8. Ešte do horúceho pudingu pridáme maslo a rozmiešame do rozpustenia.
    9. Hruškovú plnku nalejeme na upečený korpus, ktorý sme nechali vo forme a uhladíme povrch.
    10. Necháme úplne vychladnúť. Chladnutím plnka úplne stuhne.
    11. Pred podávaním vyberieme koláč z formy, povrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme opraženými vychladnutými kúskami lieskovcov.