Zemiakový prívarok na kyslo s mäsovými guľkami

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na mäsové gule:

bravčového mäsa

  • 1 vajce
  • 1 PL majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 2 PL strúhanky
  • Na prívarok:

    Ingrediencie

    Na mäsové gule:

    bravčového mäsa

  • 1 vajce
  • 1 PL majoránu
  • soľ a čierne korenie
  • 2 PL strúhanky
  • Na prívarok:

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Zemiakový prívarok s chutnými mäsovými guľkami miesto fašírky je malá obmena obľúbeného tradičného receptu. Prívarok sme navyše pripravili bez múky, zahustený je len zemiakmi z omáčky.

    Zemiakový prívarok bez múky a malé chutné meatballs

    Postup:

    1. Mleté mäso premiešame vidličkou s vajíčkom, majoránom, strúhankou, soľou a čiernym korením.

    2. Rukami vytvarujeme menšie guľky, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme v rúre cca 30 až 40 minút na 180 stupňov C.

    3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, dáme do studenej vody. Pridáme bobkový list, soľ a trochu rasce a varíme cca 15 až 20 min do mäkka.

    4. Keď sú zemiaky mäkké pridáme smotanu na varenie a prevaríme spolu. Časť zemiakov rozmixujeme a takto zahustíme prívarok aj bez múky.

    5. Necháme trochu vychladnúť a pridáme šťavu z ½ citróna.

    6. Podávame s mäsovými guľkami.