Ochutené oriešky ako jedlý darček

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie
  • 200 g mixovaných orechov, samozrejme môžeme použiť aj jeden druh, variácia je len na nás
  • ½ lyžičky škorice
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • Štipka čili
  • ¼ lyžičky rímskej rasce
  • 4 klinčeky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1/2 lyžice morskej soli
  • ¾ lyžice masla
Ingrediencie
  • 200 g mixovaných orechov, samozrejme môžeme použiť aj jeden druh, variácia je len na nás
  • ½ lyžičky škorice
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • Štipka čili
  • ¼ lyžičky rímskej rasce
  • 4 klinčeky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1/2 lyžice morskej soli
  • ¾ lyžice masla

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)
Ochutené pikantné oriešky ako jedlý darček. Môžete nimi potešiť kamarátov, alebo svoju polovičku. Vlastnoručne vyrobené darčeky mali vždy svoje čaro.

Ochutené oriešky ako jedlý darček alebo občerstvenie pre kamarátov

Postup:

  1. Najskôr si predhrejeme rúru na 190 stupňov Celzia a pripravíme si menší plech na pečenie.
  2. Orechy vysypeme na plech na pečenie, poriadne ich rozprestrieme. Plech s orechmi vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 10 až 12 minút. Minimálne raz ich skontrolujeme a prehádžeme. Môžu rýchlo zhorieť. Počas pečenia prihliadneme na to, akú majú orechy farbu.
  3. Všetko korenie najskôr dáme do mažiara, alebo do mlynčeka na korenie a spolu so soľou ho utlčieme alebo zmixujeme do hladka.
  4. Maslo rozpustíme v malom hrnci na miernom ohni.
  5. Orechy po upečení trochu preberieme a vyzbierame prípadné tmavé kúsky orechových šupiniek.
  6. Všetky orechy nasypeme do misky, zalejeme rozpusteným maslom a zasypeme jemnou zmesou korenia.
  7. Všetko dobre premiešame tak, aby orechy boli v zmesi dobre obalené. Vďaka maslu bude zmes korenia na orechoch dobre držať.
  8. Aby sme našu vlastnoručne vyrobenú orechovú zmes mohli aj darovať, nasypeme ju napr. do papierového kornútu z červeného papiera.