Lokše plnené trhaným kačacím mäsom a nakladanou ochutenou červenou cibuľou sú perfektná moderný variant ku kačke s knedľami a kapustou.
Lokše plnené kačacím mäsom a dobre ochutenou nakladanou červenou cibuľou
Postup:
- Rúru si rozohrejeme na 170 stupňov Celzia. Medzitým si mäso v pekáči osolíme a okoreníme zo všetkých strán. So soľou tentoraz trochu opatrne. Syr na servírovanie je už slaný dosť.
- Keď je rúra vyhriata, dáme do nej prikrytý pekáč s mäsom piecť na cca 2 hodiny. Počas pečenia mäso občas skontrolujeme a podlejeme výpekom. Keby v pekáči veľa výpeku nezostávalo a mäso šťavu nepustilo, môžeme pridať niekoľko lyžíc vody.
- Počas pečenia si môžeme pripraviť nakladanú cibuľu. Je skvelá nielen k tomuto receptu, môžeme ju využiť napríklad v šalátoch alebo k inému pečenému mäsu. Dokonca môže skvele osviežiť aj obložené chlebíčky
- Cibuľu ošúpeme a celú ju nakrájame na tenšie krúžky. Nakrájanú ju dáme do misky, zalejeme olejom, octom a zasypeme sušeným oreganom. Môžeme ju hneď konzumovať a alebo napríklad uchovávať až niekoľko dní prikrytú v chlade.
- Po upečení mäso vyberieme do misky, vykostíme, a za pomoci dvoch vidličiek natrháme. Niektorí sa pri trhaní zbavujú aj kože, ale u nás doma ju v trhanom mäse nechávame.
- Pred servírovaním lokše trochu prehrejeme buď na sucho na panvici alebo v mikrovlnnej rúre. Následne je naplníme trochou trhaného mäsa, niekoľkými kúskami syra Feta a trochou nakladanej cibule.