Novoročná kapustnica s klobáskou a hríbmi

 | 

Čas prípravy: 

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

z mangalice BILLA Premium

  • Údené karé BILLA Premium
  • 1 vedierko kvasenej kapusty Slovenská farma (1 kg)
  • Hrsť sušených húb
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • Pár guličiek nového korenia
  • 1 PL červenej mletej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Ingrediencie

    Na 4 porcie:

    z mangalice BILLA Premium

  • Údené karé BILLA Premium
  • 1 vedierko kvasenej kapusty Slovenská farma (1 kg)
  • Hrsť sušených húb
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • Pár guličiek nového korenia
  • 1 PL červenej mletej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Novoročná sviatočná kapustnica sa v mnohých rodinách pripravuje pôstne, to znamená, že v nej absolútne absentuje mäso, klobásky či iné údeniny. Pôst totiž končí až polnočnou omšou. O to viac, si tieto rodiny doprajú na Silvestra, či Nový rok. A vtedy už vo sviatočnej kapustnici mäso nesmie chýbať a musí ho byť naozaj veľa.

    Novoročná kapustnica s klobáskou aj údeným mäskom

    Postup:

    1. Do dvoch litrov studenej osolenej a okorenenej vody s bobkovými listami a novým korením si vložíme údeniny a varíme asi hodinu. Klobásky a karé si vyberieme bokom a vývar precedíme.
    2. Na lyžici bravčovej masti si do sklovita osmažíme nasekanú cibuľu a cesnak.
    3. Pridáme narezanú kvasenú kapustu Slovenská farma, osolíme a okoreníme, pridáme červenú mletú papriku a predom (asi na hodinu) namočené sušené huby. Zalejeme vývarom. Asi po desiatich minútach pridáme nakrájané zemiaky a varíme do ich zmäknutia.
    4. Klobásu a karé si narežeme na kolieska a kocky a vrátime do polievky. Finálne dochutíme a okoreníme.