Domáce tagliatelle z múky a vajíčok z voľného výbehu
Postup:
-
Do mixéra s nožmi pridáme 200 g hladkej múky a dve vajcia z voľného výbehu. Asi 30 sekúnd mixujeme. Vznikne nám cesto, ktoré sa podobá na drobenku.
-
Masu vyklopíme a asi minútu miesime na pevné, ale pružné cesto, do ktorého keď vtlačíme prst vráti sa do pôvodného tvaru. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.
-
Cesto potom vyvaľkáme pomocou valčeka, prípadne (ako v našom prípade) použijeme strojček na cestoviny. Cesto nakrájame na max 1 cm hrubé tagliatelle. Ideálne je, keď majú okolo 6 mm.
-
V hlbšom hrnci na olivovom oleji orestujeme na drobno nasekanú šalotku a strúčik cesnaku. Pridáme aj na malé kúsky nakrájané vykostené kuracie stehno. Pre vegetariánsku verziu je, samozrejme, možné mäso úplne vynechať. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu chilli. Pridáme tiež sušené paradajky a polovicu pesta.
-
Cestoviny minútu povaríme v dobre osolenej vode a preložíme do hrnca s omáčkou. Na cestoviny dáme zvyšok pesta a dobre premiešame. Pridáme tiež trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny. Omáčka tak získa krémovejšiu konzistenciu.
-
Na záver finálne dochutíme nastrúhaným parmezánom a píniovými orieškami. Na tanieri môžeme dozdobiť aj nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.