Mandarinková torta so šľahačkou

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na tortu s priemerom 20 cm:

Na krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 33%

  • Štipka vanilky
  • 2-3 lyžice práškového cukru
  • 1 malá konzerva mandarínok
  • 2-3 mandarínky
  • 60 g hnedého cukru
  • Čerstvá mäta na ozdobu
  • Ingrediencie

    Na tortu s priemerom 20 cm:

    Na krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 33%

  • Štipka vanilky
  • 2-3 lyžice práškového cukru
  • 1 malá konzerva mandarínok
  • 2-3 mandarínky
  • 60 g hnedého cukru
  • Čerstvá mäta na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Mandarinková torta je dokonalé spojenie horkej čokolády, jemného tvarohovo-smotanového krému a sladkých mandarínok. Táto kombinácia je nádherná nie len chuťovo, ale aj vizuálne.

    Mandarinková torta je potešenie pre mlsné jazýčky a lahodí aj oku

    Postup:

    1. Čokoládu si roztopíme v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli a necháme chladnúť.
    2. Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom zašľahávame žĺtky. Potom primiešame po lyžiciach roztopenú vychladenú čokoládu. Pridáme mlieko. Ručnou metličkou zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zamiešame opatrne vyšľahaný sneh.
    3. Formu vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie.
    4. Do formy vylejeme cesto, urovnáme a pečieme približne 45 minút pri 180 °C. Či je korpus prepečený, otestujeme špajľou.
    5. Korpus necháme vo forme trochu schladnúť, potom ho vyklopíme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
    6. Na krém si vyšľaháme šľahačku s cukrom a potom metličkou zamiešame tvaroh.
    7. Mandarínky scedíme, sirup si ponecháme. Korpus prerežeme na tri časti, spodnú časť pokvapkáme sirupom a potrieme časťou krému. Obložíme mandarínkami a zakryjme druhým korpusom a postup zopakujeme s tretím.
    8. Vrch a boky torty potrieme krémom a odložíme do chladničky odpočinúť. Pred podávaním obložíme karamelizovanými mandarínkami. Môžeme ozdobiť čerstvou mätou.
    9. Karamelizované mandarínky: Mandarínky ošúpeme a snažíme sa odstrániť väčšinu bielych vlákien z povrchu. Nakrájame ich na 1 cm hrubé plátky. V panvici roztopíme cukor, keď začne hustnúť a topiť sa na karamel, pridáme plátky mandarínok a chvíľku spolu prehrejeme. Otočíme a prehrejeme aj z druhej strany. Necháme vychladnúť a ozdobíme nimi tortu.