Ľadová káva je v lete populárna, pretože vás osvieži dvakrát. Vyskúšajte ju podávať jednoducho a pritom veľmi efektne v podobe silnej chutnej kávy zamrazenej vo formičkách a doliatej čerstvým mliekom. A počuli ste už o Dalgona coffee? Recept je jednoduchý, vyšľaháme instantnú kávu s cukrom a horúcou vodou. Použite však šľahač a nadýchanosť kávovej peny vás ohromí.
Ľadová káva jednoducho a efektne u vás doma
Postup:
Na ľadovú kávu:
-
Obvyklým obľúbeným spôsobom si pripravíme dve silné espressá, alebo inú kávu. Kávu nalejeme do formičiek na ľad a dáme zamraziť.
-
Kávu podávame efektne v podobe kociek ľadu, alebo ozdobných ľadov a zalejeme ju mliekom. Môžeme pridať aj slamky.
Na Dalgona coffee:
- Vo vyššej miske vhodnej na šľahanie zmiešame kávu s cukrom a horúcou vodou.
-
Ručným metličkovým mixérom vyšľaháme do hustej a vysokej peny. Ide to rýchlo, čím dlhšie však šľaháme, tým bude pena pevnejšia.
-
Do pohára nalejeme studené mlieko a navrstvíme kávovú penu. Podávame ihneď.