Cestoviny s krevetami

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

a / alebo kvalitný paradajkový pretlak

  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 dcl bieleho vína
  • hrsť čerstvého petržlenu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

    a / alebo kvalitný paradajkový pretlak

  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 dcl bieleho vína
  • hrsť čerstvého petržlenu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

    Cestoviny s krevetami a voňavými paradajkami, ochutené cesnakom a čerstvou vňaťou petržlenu sú super rýchle a chutné jedlo. Ak máte radi morské plody, tak do toho. Tento jednoduchý recept sa nedá pokaziť 🙂 Treba ho len správne ochutiť!

    Cestoviny s krevetami ako rýchla večera

    Postup:

    1. Cestoviny, napríklad špagety, uvaríme podľa návodu, zlejeme a výdatne pokvapkáme olivovým olejom. Mali by však ostať  trochu pevnejšie, teda "na skus", alebo "al dente".
    2. Vo vedľajšej veľkej panvici, alebo vo woku, zahrejem olej a pridáme nakrájaný cesnak, aspoň 6 strúčikov. Jemne ho orestujeme a pridáme prepláchnuté a osušené mrazené lúpané krevety. Sprudka orestujeme a pridáme 1 dcl suchého vína, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
    3. Do panvice ku krevetám pridáme na drobno nakrájané paradajky a kvalitný paradajkový pretlak. Všetko spolu chvíľu restujeme a poriadne prehrejeme, pridáme veľa petržlenovej vňate, alebo použijeme rôzne letné bylinky, ako tymian, či bazalka. Do woku pridáme cestoviny a premiešame.
    4. Petržlenovú vňať nakrájame a spolu s čerstvou citrónovou šťavou pridáme do jedla.
    5. Podávame teplé a dochucujeme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, petržlenovou vňaťou, prípadne kvapkou citrónovej šťavy.