Malinové Tiramisu je letná voňavá obmena jedného z najobľúbenejších dezertov na svete. Maliny s lahodným mascarpone a šľahačkou so šťavnatými piškótami sú skvelá kombinácia. Dezert pred podávaním dobre vychlaďte.
Malinové Tiramisu podávajte dobre vyhladené
Postup:
- Mascarpone so šľahačkou dobre vychladíme a vyšľaháme spolu v jednej mise do krémova.
- Žĺtky spolu s trstinovým cukrom vyšľaháme do krémova a potom ich ešte chvíľu šľaháme nad parou do zhustnutia.
- Žĺtkovú zmes zmiešame s mascarpone.
- Do espresso kávy prilejeme biely rum, alebo dezertné víno Marsala.
- Pripravíme si dezertné poháre alebo väčšiu plochú misu, do ktorých budeme vrstviť jednotlivé prísady.
- Na spodok pohárov dáme vrstvu piškót namočených v kávovo-likérovej zmesi.
- Na piškóty naukladáme vrstvu malín a na ne za lyžicu mascarpone zmesi. A opakujeme, až kým nebude pohár alebo misa naplnená takmer po povrch.
- Posledná vrstva bude tenká vrstva mascarpone krému, ktorú pred podávaním posypeme kakaom a ozdobíme čerstvými malinami.
Náš tip:
- Tiramisu je nepochybne jeden z najobľúbenejších dezertov všetkých čias. Pre tých, ktorí neobľubujú chuť a vôňu kávy a mandľového likéru, máme ako inšpiráciu výbornú, sezónnu, ľahkú verziu tohto nebeského dezertu - Malinové Tiramisu. Namiesto kávy teda vyskúšajte kombináciu voňavých sladučkých malín, ktorá zachutí aj deťom. Ovocná verzia tohoto dezertu je úplne pre všetkých a s minimom námahy. Pripraviť ho môžete spolu s deťmi. V tom prípade samozrejme vynechajte alkohol a piškóty namáčajte do napríklad so sirupu s limetkovou šťavou.