Grilované jahňacie kotlety a letný zemiakový šalát

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na kotlety:

 

Na šalát:

  • 1 kg zemiakov
  • 2 lyžice kapár
  • 1 červená cibuľa
  • zväzok jarnej cibuľky
  • 5 kyslých uhoriek a podľa chuti 0,5 dcl laku z kyslých uhoriek
  • kôpor
  • olivový olej Extra Virgin
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Ingrediencie

Na kotlety:

 

Na šalát:

  • 1 kg zemiakov
  • 2 lyžice kapár
  • 1 červená cibuľa
  • zväzok jarnej cibuľky
  • 5 kyslých uhoriek a podľa chuti 0,5 dcl laku z kyslých uhoriek
  • kôpor
  • olivový olej Extra Virgin
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)

Grilované jahňacie kotlety sú skutočnou delikatesou, ktorú keď doplníte o ľahký zemiakový šalát s kaparami a kôprom dostanete luxusné letné jedlo. Očaríte ním celú rodinu aj svojich priateľov.

Grilované jahňacie kotlety a zemiakový šalát s kaparami

Postup:

  1. Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame nasekané bylinky s olejom a citrónovou šťavou, jemne osolíme a okoreníme.

  2. Naporcované jahňacie kotlety v marináde dobre obalíme a necháme zachladiť na niekoľko hodín alebo aj cez noc.

  3. Zemiaky uvarené v šupke očistíme, nakrájame na plátky a vo väčšej mise zmiešame s kaparami, nasekanou jarnou cibuľkou, na mesiačiky narezanou cibuľou, nadrobno nasekanými uhorkami, zalejeme olivovým olejom a lakom z kyslých uhoriek, premiešame.

  4. Zasypeme kôprom podľa chuti. Osolíme a okoreníme.

  5. Rozpálime si poriadne gril a kotlety grilujeme 2 až 3 minúty z oboch strán. Po odobratí z grilu necháme 3 minútky oddýchnuť.

  6. Podávame na letnej grilovačke, alebo záhradnej párty s chutnou letnou verziou zemiakového šalátu.