domáce nanuky

Domáce dúhové nanuky

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

0

 min

domáce nanuky
Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Domáce nanuky sú najlepšie. Rozmixovať ovocie ale nestačí. Potrebujete trošku toho a trošku toho, aby napr. špenát chutil parádne. Že špenát do nanuku nepatrí ? Nechajte nás presvedčiť vás o opaku. Aby boli nanuky pre deti zábava, urobte ich rovnako, ako my, s niekoľkými príchuťami naraz. Nakombinujte ich presne podľa chuti vašich detí.

Domáce ovocné dúhové nanuky

Postup:

  1. Začneme prípravou ovocia, ktoré dobre dôkladne umyjeme, osušíme, ošúpeme, prípadne nakrájame na malé kúsky, aby sa dobre mixovalo.
  2. Pripravíme si tiež formičky na nanuky. Ak nemáme formičky, môžeme použiť napríklad obaly od malých jogurtov a špajdle alebo drevené lyžičky, či vidličky.
  3. Jednotlivé ovocia - príchute, zmixujeme do hladka a vrstvíme ich na seba do formičiek. Najlepšie urobíme, ak po každej vrstve dáme formičku na chvíľu do mrazničky. Zabránime tak prelínaniu vrstiev medzi sebou. Ak sa to však stane, nemusí to byť tiež na škodu. Pamätáme tiež na umytie mixéra po každom ovocí, pretože chceme mať jasné farby.
  4. Ak máme aj iné ovocie, môžeme vyskúšať. Ak nám bude po rozmixovaní chutiť, bude nám chutiť aj ako nanuk.
  5. Nanuky dáme do mrazničky nakoniec zamraziť na niekoľko hodín, najlepšie však cez noc. Pred podávaním prídeme na to, že sa nanuk nebude dať vybrať z formičiek. Máme dve možnosti, buď chvíľu počkať, alebo dno na chvíľu ponoriť do vlažnej vody a nanukom trochu zakývať. Potom už len dobrú chuť a letu zdar !