Čevabčiči v rúre je skvelý recept

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

hovädzieho a bravčového mäsa

(ak máte možnosť, skvelé je aj mleté ​​jahňacie)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 väčšie vajce
  • 150 ml perlivej vody
  • Olivový olej alebo papier na pečenie
  • 1 cibuľa
  • Soľ a korenie
  • Pitta chlieb (tenký)
  • Kyslá smotana

    • Ajvar jemný alebo pálivý
    • Petržlenová vňať alebo koriander
    • Citrón na dochutenie pri servírovaní
    Ingrediencie

    hovädzieho a bravčového mäsa

    (ak máte možnosť, skvelé je aj mleté ​​jahňacie)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 väčšie vajce
  • 150 ml perlivej vody
  • Olivový olej alebo papier na pečenie
  • 1 cibuľa
  • Soľ a korenie
  • Pitta chlieb (tenký)
  • Kyslá smotana

    • Ajvar jemný alebo pálivý
    • Petržlenová vňať alebo koriander
    • Citrón na dochutenie pri servírovaní

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2

    Čevabčiči milujeme z dovoleniek, ale aj zo školskej jedálne. Pripravíte si ho ľahko aj v rúre. Podávať ho môžete so zemiakmi, horčicou a cibuľou, alebo  na pita chlebe s pravým ajvarom. Je to super rýchle a budete sa cítiť zakaždým ako na dovolenke pri mori.

    Čevabčiči pečené v rúre s pikantným Ajvarom

    Postup:

    1. Pokiaľ mäso budeme grilovať, pripravíme si gril. My sme však pripravili jednoduchý rodinný recept na Čevabčiči v rúre. Rúru si tedai hneď na začiatku dáme predhriať na 200 stupňov Celzia.
    2. Do veľkej misy dáme mäso, olúpanú a najemno nakrájanú cibuľu, olúpaný a prelisovaný cesnak, soľ, trochu korenia, údenú papriku, sódu a jedno vajce. Všetko dobre premiešame.
    3. Ďalej pridáme po troškách perlivú vodu. Po každom priliatí zmes dobre premiešame. Vďaka perlivej vode a sóde bude zmes vláčna.
    4. Ruky si umyjeme a namočíme do studenej vody. Zo zmesi tvarujeme približne rovnako veľké gule, ktoré ešte ľahko dotvarujeme do tvaru valčeka.
    5. Ak sa nám na ruky mäso veľmi lepí, opláchneme ich v studenej vode.
    6. Čevapčiči kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený olejom. Pečieme ich takto vo vyhriatej rúre alebo na grile asi 40 minút, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu.
    7. Počas pečenia si pripravíme pita chlieb na servírovanie, čerstvú kyslú smotanu a paprikový ajvar. Môžeme tiež nakrájať mesiačiky citróna a umyť trochu petržlenovej vňate alebo koriandra.
    8. Počas servírovania pita chlieb potrieme trochou ajvaru, pridáme trochu kyslej smotany, kúsky čevapčiči, bylinky, pokvapkáme citrónom a zabalíme.