Grilované krídelká so šalátom

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • cca 12 ks kuracích krídel (alebo 12 dolných kuracích stehien-paličiek)
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 6 PL olivového

oleja

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky čerstvého tymianu
  • 3 PL sójovej omáčky
  • Na šalát:

    (rôzne veľkosti a farby)

  • 1 cibuľa
  • Zväzok petržlenovej vňate
  • 6 lyžíc olivového
  • oleja

  • 3-4 lyžice bieleho vínneho octa
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

    • cca 12 ks kuracích krídel (alebo 12 dolných kuracích stehien-paličiek)
    • Soľ a mleté čierne korenie
    • 6 PL olivového

    oleja

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky čerstvého tymianu
  • 3 PL sójovej omáčky
  • Na šalát:

    (rôzne veľkosti a farby)

  • 1 cibuľa
  • Zväzok petržlenovej vňate
  • 6 lyžíc olivového
  • oleja

  • 3-4 lyžice bieleho vínneho octa
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    W50 Web Banner 1920x455px 3
    Paradajkový šalát je najlepší v sezóne. Niet nad klasickú receptúru a kombináciu paradajok s cibuľou. Paradajky môžete použiť rôznych farieb a odrôd, potešia sa aj oči 🙂 Svieži šalát doplňte napríklad obľúbenými grilovanými kuracími krídelkami. 

    Krídelká a paradajkový šalát s cibuľou 

    Postup:

    1. Kuracie krídla osušíme a odstránime hroty. Do každého urobíme pár zárezov.
    2. Vo väčšej miske premiešame sójovú omáčku, lyžicu citrónovej šťavy a olej. Pridáme prelisovaný cesnak a nasekaný tymian. Osolíme a okoreníme. Sójová omáčka je slaná, takže so soľou opatrne.
    3. Všetko spolu prešľaháme metličkou a pridáme kuracie krídelká. Dobre premiešame a dáme do chladničky marinovať aspoň na 2-3 hodiny, alebo cez noc.
    4. Rúru zohrejeme na 180 °C. Kuracie krídla rozložíme na plech, zalejeme zvyšnou marinádou a dáme piecť. Občas ich otočíme a potierame výpekom.
    5. Pečieme približne 40-45 minút. Na posledných pár minút zapneme v rúre gril a krídla dopečieme do chrumkava.
    6. Paradajky rôznych farieb a odrôd umyjeme. Pokrájame na rôzne veľké kúsky. Dáme ich do misky, pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať a zalejeme zálievkou.
    7. Zálievku na paradajkový šalát si pripravíme zmiešaním oleja, octa, soli a korenia. Jemne premiešame a šalát dobre vychladíme.
    8. Podávame s chrumkavými grilovanými krídelkami.