Nepečený koláč s kokosom a čokoládou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na náplň:

  • 80 g detskej krupice
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 g strúhaného kokosu
  • Na polevu:

    Ingrediencie

    Na náplň:

  • 80 g detskej krupice
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 g strúhaného kokosu
  • Na polevu:

    Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Nepečený koláč je vždy atraktívny. V horúčavách netreba zapínať rúru a predsa pripravíte koláč, za ktorým sa len tak zapráši. Ak ste milovníci kokosu a čokolády, toto je ten správny recept pre vás. Len pozor na chladničku, lebo sa zvykne zázračne rýchlo míňať.

    Nepečený koláč pre tých, ktorí milujú kokos a čokoládu, ale nechcú piecť

    Postup:

    1. Začneme rozmixovaním sušienok na jemno, skvele sa na to hodí kuchynský mixér.
    2. Čokoládu na varenie rozpustíme v mikrovlnnej rúre, alebo vo vodnom kúpeli a potom ju pridáme k rozmixovanej zmesi sušienok spolu s mliekom. Všetko znovu dobre premiešame, miešame tak dlho, kým nie je zmes rovnomerne farebná. Až potom ju môžeme umytými rukami rovnomerne rozprestrieť na dno malého pekáča, vystlaného papierom na pečenie.
    3. Potom sa pustíme do prípravy kokosovej náplne. V menšom hrnci si privedieme k varu mlieko a potom za stáleho miešania pridáme detskú krupicu spolu s cukrom. Chvíľu miešame na miernom ohni. Keď začne zmes hustnúť primiešame aj strúhaný kokos a už len dobre premiešame, zložíme zo sporáka a vylejeme na prvú vrstvu. Prípadne ešte uhladíme nožom.
    4. Na chvíľu môžeme tieto dve vrstvy dať do chladničky a zatiaľ si pripravíme poslednú vrstvu - čokoládovou polevu.
    5. Príprava je super jednoduchá. V malom hrnci privedieme k varu smotanu na šľahanie spolu s čokoládou na varenie a trochou masla. Zmes stále miešame a vytvoríme tú správnu konzistenciu hladkej polevy. Zložíme ju zo sporáka a vylejeme rovnomerne na nepečený koláč. Potom vložíme koláč späť do chladničky a necháme ho dobre vychladiť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť!