Gaštanový cheesecake

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

60

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na základ:

  • 2 balíky BB keksov 170 g
  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica gaštanového pyré z balenia, ktoré použijeme na náplň torty
  • 1 lyžica cukru

Na náplň:

  • 3 žĺtky
  • 3/4  hrnčeka kyslej smotany
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 2 lyžice rumu
  • 1 balenie gaštanového pyré
  • Na polevu:

    Ingrediencie

    Na základ:

    • 2 balíky BB keksov 170 g
    • 4 lyžice masla
    • 1 lyžica gaštanového pyré z balenia, ktoré použijeme na náplň torty
    • 1 lyžica cukru

    Na náplň:

  • 3 žĺtky
  • 3/4  hrnčeka kyslej smotany
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 2 lyžice rumu
  • 1 balenie gaštanového pyré
  • Na polevu:

    Nutričné hodnoty

    W50 Web Banner 1920x455px 3
    Gaštanový koláč je hit každej jesene. Ak máte radi jedlé gaštany, určite skúste pripraviť tento gaštanový koláč, či Cheesecake. Nemusíte lúpať vrecko gaštanov. Skvelo vám poslúži gaštanové pyré z mraziaceho boxu.

    Gaštanový koláč vo verzii cheesecake

    Postup:

    1. Pripravíme si formu s priemerom 22 cm. Dno obalíme do alobalu, tak aby sme neskôr formu mohli položiť na plech zaliaty vodou.
    2. Začneme so základnou sušienkovou vrstvou. Sušienky rozmixujeme najemno a zmiešame s rozpusteným maslom, lyžičkou gaštanového pyré a cukrom.
    3. Zmes rovnomerne rozložíme na dno formy a dáme do chladničky na chvíľu zachladiť.
    4. Rúru si rozohrejeme na 180 ° C
    5. Lučinu spolu s cukrom rozmixujeme, pridáme vajcia spolu so žĺtkami a všetko spolu dôkladne premiešame.
    6. Pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, rum a ďalej mixujeme. Nakoniec opatrne primiešame pyré z gaštanov.
    7. Nezabudneme si však odložiť jednu lyžicu na polevu.
    8. Tekutú zmes nalejeme na náš vychladený základ. Uistíme sa ešte raz že spodok formy je dobre obalený alobalom a formu s tortou položíme na hlbší plech do ktorého sme naliali vriacu vodu. Vody nemusí byť príliš stačí asi tak 1 cm.
    9. Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry približne na 1 hod. Po upečení by mala byť torta pekne do zlatistá zafarbená na povrchu a stred by nemal byť tekutý.
    10. Po vybratí ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu a nakoniec ho strčíme späť do chladničky vychladiť cez noc.
    11. Druhý deň si všetky ingrediencie na polevu zmiešame v menšom hrnci a prevaríme, chvíľku polevu varíme, trošku nám zhustne. Polevu ešte necháme vychladnúť, nakoniec polevou potrieme povrch torty a môžeme servírovať. Dobrú chuť.