Halloweenske čokoládové muffiny

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na muffiny:

  • 200 ml mlieka
  • 90 g masla
  • Na krém:

    • 250 g mascarpone
    • 250 g smotany
    • 200 g práškového cukru
    Ingrediencie

    Na muffiny:

  • 200 ml mlieka
  • 90 g masla
  • Na krém:

    • 250 g mascarpone
    • 250 g smotany
    • 200 g práškového cukru

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Halloweenské čokoládové muffiny potešia deti, ale verte, že si dajú aj dospelí! Máme radi aj svetové tradície a pokiaľ sa jedná o deti a zábavu, nikdy nie sme proti. Takže, keď príde čas na Halloweenské pohostenie máme skvelý recept na koláčik, ktorý žiadne dieťa neodmietne. Je jasné, že musí obsahovať čokoládu.

    Halloweenské čokoládové muffiny, ktoré potešia deti

    Postup:

    1. Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia.
    2. V jednej mise si zmiešame suché suroviny: múky, cukor, kakao, prášok do pečiva, soľ a vanilku.
    3. Potom dáme maslo rozpustiť na 30 sekúnd do mikrovlnky napríklad v hrnčeku. Keď maslo trochu vychladne, zmiešame ho s vyšľahanými vajciami a mliekom.
    4. Nakoniec suché a tekuté suroviny vyšľaháme v jednej mise dohromady.
    5. Ďalej si pripravíme formu na muffiny, do nej ešte vložíme Muffinové košíčky. Farbu samozrejme môžete zvoliť podľa vášho výberu.
    6. Cesto rovnomerne rozdelíme do každého košíčka a nakoniec ešte do každého košíčka prstom zatlačíme 2 kocky čokolády na varenie.
    7. Muffiny budeme piecť vo vyhriatej rúre 20 až 25 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť minimálne 1 hodinu.
    8. Zatiaľ si pripravíme čokoládové ozdoby a krém. Začnime čokoládou, tú rozpustíme a naplníme ňou cukrárske vrecko, maličký koniec špičky vrecka odstrihneme. Môžeme použiť aj cukrársku špičku. Na čokoládové ozdoby použijeme tú najmenšiu. Na papier na pečenie kreslíme za pomoci vrecúška čokoládové pavučinky. Tie potom dáme na tácke aj s papierom na pečenie vychladiť do chladničky. Fantázii sa však medze nekladú a môžete pokojne nakresliť akékoľvek tvary, napr. upírske zuby, tekvice a pod.
    9. Príprava krému nie je vôbec náročná. Jednoducho zmiešame vychladené mascarpone spolu so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom. Podmienkou je, aby bola šľahačka aj mascarpone dobre vychladené a umiestnené v chladničke do poslednej chvíle pred šľahaním.
    10. Vyšľahaným krémom znova naplníme cukrárske vrecko. Tentokrát použijeme špičku s širším koncom. Krémom zdobíme muffiny tak, že najprv urobíme uprostred malú hviezdičku a potom krémom obtočíme dookola celý povrch, nakoniec skončíme v strede, teda v špičke. Je dobre dať muffiny takto s krémom ešte na chvíľu vychladnúť a potom ich nakoniec môžeme dozdobiť priložením čokoládové pavučinovej siete. Dobrú chuť.