Skvelý recept na jednoduchý perník

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

25

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
  • 400 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 2 dcl oleja
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 balíček perníkového korenia, alebo 1/2 ČL mletých klinčekov, na špičku lyžičky mletého
  • nového korenia, na špičku lyžičky mletého

    zázvoru

  • Hrsť nasekaných vlašských orechov
  • Na ozdobovanie:

    Ingrediencie
  • 400 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 2 dcl oleja
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 balíček perníkového korenia, alebo 1/2 ČL mletých klinčekov, na špičku lyžičky mletého
  • nového korenia, na špičku lyžičky mletého

    zázvoru

  • Hrsť nasekaných vlašských orechov
  • Na ozdobovanie:

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Dobrý recept na jednoduchý liaty perník sa vám bude v zime a špeciálne pred Vianocami hodiť. Tento pre nás pripravila cukrárka Michaela Smolová zo Sisters Bakery. Je veľmi chutný a zvládne ho každá gazdinka. Na ozdobu stačí dobrý kyslejší džem a kvalitná čokoláda.

    Recept na jednoduchý liaty perník od cukrárky

    Postup:

    1. Na toto jednoduché cesto najskôr vyšľaháme celé vajcia v mise spolu s práškovým cukrom do penista. Keď nám vznikne nadýchaná svetlá hmota, pridáme olej a opäť premiešame. Pridáme korenie a premiešame všetko spolu do hladka.
    2. Do zmesi teraz preosejeme múku. Tú pred tým premiešame spolu s kypriacim práškom, sódou bikarbónou a kakaom. Vmiešame do zmesi vajec a cukru pomocou gumenej varechy.
    3. Napokon prilejeme mlieko a mixérom krátko vymiešame do hladka. Ak chceme, v tomto štádiu môžeme pridať nasekané orechy, k perníku sa chuťovo veľmi hodia.
    4. Nalejeme na plech, ktorý sme zľahka vytreli maslom a vystlali papierom na pečenie.
    5. Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25-30 minút.
    6. Upečený a vychladnutý perník potrieme tenkou vrstvou kyslého lekváru.
    7. Náš tip je Šípkový Extra džem z BILLA. Obľúbený je aj ríbezľový a pod.
    8. Na záver polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme jednoducho. Do menšieho hrnca dáme trošku vody, na hrniec položíme napr. plechovú, či antikorovú misku, do ktorej dáme nalámanú čokoládu a trošku tuku. Keď začne voda vrieť, čokoláda sa hneď rozpustí do hladkej zmesi.
    9. Liaty perník poliaty čokoládou potom môžeme ešte ozdobiť kandizovaným ovocím, napríklad čerešňami, alebo posypať makom, či orechmi.
    10. Vychladnutý perník potom krájame na úhľadné kocky. Hodí sa skvelo aj na zimné predvianočné sviatočné raňajky ku kávičke, či dobrému čaju.
    11. Dobrý recept na jednoduchý liaty perník sa vám bude v zime, a špeciálne pred Vianocami, hodiť. Tento pre nás pripravila cukrárka Michaela Smolová zo Sisters Bakery. Je veľmi chutný a zvládne ho každá gazdinka. Na ozdobu stačí dobrý kyslejší džem a kvalitná čokoláda.