Šuhajdy na vianočný stôl

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na náplň:

  • Cukrové perličky na ozdobu
  • Ingrediencie

    Na náplň:

  • Cukrové perličky na ozdobu
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Tradičné šuhajdy sme pre vás pripravili v zaujímavej variácii. Vyskúšajte ich tento rok pripraviť z ľadových gaštanov, sú jemné a rozplývajú sa na jazyku. Ak ste fanúšikmi klasiky, samozrejme verte svojim inštinktom 🙂

    Šuhajdy na Vianoce nesmú chýbať

    Postup:

    1. Gaštanové čokoládové tyčinky  spolu s maslom a čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli, teda v miske položenej nad hrncom s malým množstvom vody.
    2. Všetky suroviny na plnku dáme do hrnca, privedieme k varu a minútku povaríme. Necháme mierne vychladnúť.
    3. Do papierových košíčkov nalejeme po lyžici čokolády (udržiavame nad teplou parou, aby netuhla), košíčkom pootáčame aby sa čokoláda dostala aj na okraje. Cukrárskym vreckom naplníme stred orechovou plnkou a polejeme čokoládou. Keď povrch mierne zatuhne, ozdobíme cukrovými perličkami alebo lentilkami, sušeným ovocím a pod.
    4. Skladujeme v chlade, v uzatvorenej nádobe.
    5. Ak ste skôr nadšenci klasickej receptúry, vynechajte gaštanové čokoládové tyčinky a použite len neochutenú čokoládu.

    Náš tip:

    Ku klasickej čokoládovej šuhajde plnenej orechmi sa však gaštanová čokoláda veľmi hodí. Vyskúšať môžete aj iné čokoládové tyčinky, napr. s kávovou príchuťou a podobne. Prajeme vám krásne a sladké vianočné sviatky.