Tradičné šuhajdy sme pre vás pripravili v zaujímavej variácii. Vyskúšajte ich tento rok pripraviť z ľadových gaštanov, sú jemné a rozplývajú sa na jazyku. Ak ste fanúšikmi klasiky, samozrejme verte svojim inštinktom 🙂
Šuhajdy na Vianoce nesmú chýbať
Postup:
- Gaštanové čokoládové tyčinky spolu s maslom a čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli, teda v miske položenej nad hrncom s malým množstvom vody.
- Všetky suroviny na plnku dáme do hrnca, privedieme k varu a minútku povaríme. Necháme mierne vychladnúť.
- Do papierových košíčkov nalejeme po lyžici čokolády (udržiavame nad teplou parou, aby netuhla), košíčkom pootáčame aby sa čokoláda dostala aj na okraje. Cukrárskym vreckom naplníme stred orechovou plnkou a polejeme čokoládou. Keď povrch mierne zatuhne, ozdobíme cukrovými perličkami alebo lentilkami, sušeným ovocím a pod.
- Skladujeme v chlade, v uzatvorenej nádobe.
- Ak ste skôr nadšenci klasickej receptúry, vynechajte gaštanové čokoládové tyčinky a použite len neochutenú čokoládu.