Recept na horúce crumble

 | 

Čas prípravy: 

29

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

29

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na 4-6 porcií:

Na posýpku:

alebo kyslej smotany

  • 70 g masla
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • Na podávanie:

  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Práškový cukor podľa chuti
  • Ingrediencie

    Na 4-6 porcií:

    Na posýpku:

    alebo kyslej smotany

  • 70 g masla
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • Na podávanie:

  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Práškový cukor podľa chuti
  • Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)

     Recept na ovocné pečené crumble s mrveničkou a vanilkovou smotanou. Túto zimu ho určite vyskúšajte. Je to sladká dobrota na lyžičku do mrazivých dní.

    Recept na crumble - pečené chrumkavé s vanilkovou smotanou

    Postup:

    1. Slivky odkôstkujeme a nakrájame na štvrtiny, zasypeme cukrom, škoricou, poprášime vanilkovým pudingom a polejeme citrónovou šťavou. Premiešame a rozdelíme do zapekacích misiek, tak aby boli do polovice naplnené.

    2. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z ostatných surovín vypracujeme mrveničku s hrubšou štruktúrou a nadrobíme na pripravené ovocie. Pečieme 25-30 minút, až kým nie je povrch pekne zlatý.

    3. Podávame teplé, s vanilkovou smotanou.

     

    Náš tip:

    • Ak nemáte malé zapekacie misky, rozprestrite ovocie do jednej väčšej zapekacej nádoby.