Valentínsky recept Tiramisu

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

 min

Ingrediencie

Na 2 poháre:

  • 125 ml mascarpone
  • 125 ml šľahačkovej smotany 33% 
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 8 – 10 cukrárskych piškót
  • 120 ml silného espressa
  • 1 – 2 lyžice dezertného vína Marsala, alebo napr. červeného Vermútu
  • Hrsť čerstvých malín
  • Kakao na ozdobu
Ingrediencie

Na 2 poháre:

  • 125 ml mascarpone
  • 125 ml šľahačkovej smotany 33% 
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 8 – 10 cukrárskych piškót
  • 120 ml silného espressa
  • 1 – 2 lyžice dezertného vína Marsala, alebo napr. červeného Vermútu
  • Hrsť čerstvých malín
  • Kakao na ozdobu

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2
Recept na pekného Valentína je Tiramisu v pohároch pre vašu drahú polovičku. Pripravte si ho napríklad s lahodnou chuťou Marsaly a čerstvými malinami. Krém je bezvaječný, čo mu ale vôbec neuberá na chuti, Výhodou je, že ho máte hotový raz dva.

Recept na Valentínske Tiramisu

Postup:

  1. Uvaríme si silnú kávu, do ktorej zamiešame Marsalu. Necháme vychladnúť.
  2. Piškóty nakrájame na menšie kúsky.
  3. Smotanu vyšľaháme takmer do tuha spolu s práškovým cukrom, potom na nízkych otáčkach primiešame mascarpone a vymiešame hladký pevný krém.
  4. Krémom naplníme cukrárske vrecko (so špičkou).
  5. Na dno pohárov uložíme vrstvu piškót, ktoré krátko namáčame do kávy. Na piškóty rovnomerne nastriekame vrstvu krému. Opäť uložíme vrstvu piškót a druhú vrstvu krému, môžeme urobiť ozdobné špičky.
  6. Necháme v chladničke pár hodín odležať. Pred podávaním poprášime kakaom a ozdobíme kúskami malín.