Domáca vajíčková nátierka je klasika, ktorá poteší každého. Predveľkonočné prípravy a veľké vypekanie môžete nahradiť jednoduchšími a predsa domácimi jedlami.
Domáca vajíčková nátierka je klasika
Postup:
- Nátierku si pripravíme jednoducho zmiešaním všetkých surovín na nátierku. Dôležité je však vajíčka nevariť pridlho. Čím sú vajíčka na tvrdo dlhšie varené, tým je žĺtok sypkejší a bledší až do typickej "šedozelenej" farby na okrajoch. Postačovať bude teda cca 9 minút, potom vajíčka schladíme a hneď ošúpeme.
- Vajíčka dáme do misky a pridáme k ním kúsok masla, jogurtu, či Lučiny, štipku soli a lyžicu obľúbenej horčice a vidličkou ich dôkladne vymiešame.
- Ak chceme nátierku trošku farebnejšiu pridáme napríklad nepikantnú kápiu nakrájanú na malé kúsočky. Skvelo chutí aj pažítka a jarná cibuľka.
- Vajíčková nátierka je klasika z detstva. Chutí ako doplnok k obloženým chlebíkom, alebo v sendvičoch, či toustoch. Navyše je to recept, ktorý zvládnu pripraviť aj deti.