Grilovaná ryba a bylinkové zemiaky

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na 2 porcie:

  • 6 ks bobkový list
  • Čerstvý rozmarín
  • Repkový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Na bylinkové zemiaky:

    Ingrediencie

    Na 2 porcie:

  • 6 ks bobkový list
  • Čerstvý rozmarín
  • Repkový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Na bylinkové zemiaky:

    Nutričné hodnoty

    W46 Web Banner 1920x455px 2
    Grilovačka nemusí byť len typický mäsový pokrm. Grilovaná ryba je dobrý tip na ľahké jedlo na grilovaciu sezónu. Chrumkavé zemiaky na panvici ako príloha budú najlepšie chutiť, ak ich pripravíte zo skorých zemiakov.

    Grilovaná ryba a voňavé zemiaky s bylinkami

    Postup:

    1. Najskôr si pripravíme zemiaky: umyjeme ich a uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. Zlejeme vodu, ešte teplé zemiaky ošúpeme a necháme vychladnúť.
    2. Rybu umyjeme zvonku aj zvnútra a osušíme utierkou. Zo všetkých strán aj zvnútra osolíme a okoreníme. Do brušnej dutiny vložíme plátky citróna, bobkový list, vetvičku rozmarínu a nožom rozpučený celý strúčik cesnaku. Potrieme olejom a položíme na mriežku rozohriateho grilu. Grilujeme približne 20-25 minút podľa veľkosti ryby. Rybu otáčame veľmi opatrne, je krehká. Môžeme si pomôcť mriežkou na grilovanie rýb.
    3. Do vychladnutých zemiakov vidličkou urobíme zárezy, po opečení budú ešte chrumkavejšie. Väčšie kúsky rozkrojíme. Na nepriľnavej panvici zohrejeme olej a vložíme zemiaky. Opekáme ich na strednej teplote, až kým nezačnú chytať farbu. Potom pridáme celý strúčik cesnaku, vetvičku rozmarínu, tymian, osolíme a okoreníme. Pridáme maslo a pokračujeme v opekaní.
    4. Keď sú zemiaky pekne do zlata, odstavíme ich a posypeme najemno nasekanými bylinkami. Premiešame a hneď podávame spolu s grilovanou rybou a kúskami citróna.