Pečené paradajky s bylinkami a bielym jogurtom

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Koreniny:

  • ¾ lyžičky rímskej rasce
  • ½ lyžičky hnedého cukru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 1 vetvička saturejky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Trocha chilli
Ingrediencie

Koreniny:

  • ¾ lyžičky rímskej rasce
  • ½ lyžičky hnedého cukru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 1 vetvička saturejky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Trocha chilli

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)

Pečené a dobre korenené paradajky so studeným bielym jogurtom ako ľahká letná večera. Tento recept sme si naozaj zamilovali. Chuť korenia je v recepte naozaj výnimočná. Pripomína letnú dovolenku pri mori a vôbec leto ako také. Je to prudko návykové letné jedlo. S týmto paradajkovým šialenstvom nebudete chcieť prestať 🙂

Pečené korenené paradajky s jogurtom ako letná večera

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 200 °C, nebojte sa bude to len na malú chvíľu. Piecť budeme max 8 minút, nechceme si predsa vyhrievať kuchyne.
  • Citrón v bio kvalite dobre umyjeme a citrónovú kôru olúpeme. Cesnak tiež očistíme a nakrájame. Paradajky zbavíme stopiek a nakrájame na plátky.
  • Korenie, ak je to potrebné, podrvíme v mažiari.
  • Pripravíme si plech, ktorý ja pre istotu vykladám papierom na pečenie. Paradajky zmiešame spolu s korením a bylinkami, pridáme olej a soľ. Všetko veľmi dobre premiešame, potrebujeme, aby sa chute perfektne premiešali.
  • Plech s paradajkami dáme do vyhriatej rúry piecť na 200 °C na cca 8 minút. Pred koncom zmeníme funkciu pečenia na horný a dolný gril.
  • Zatiaľ čo sa nám paradajky pečú v rúre grécky jogurt zmiešame s citrónovou kôrou a štvrť lyžičkou soli. Jogurt veľmi dobre premiešame a vrátime ho do chladničky.
  • Paradajky po upečení vyberieme a necháme odpočívať aspoň jednu až 2 min. Na väčší tanier rozotrieme grécky jogurt s citrónovou kôrou a soľou a na vrch poukladáme pečené paradajky spolu so šťavou z oleja a paradajok, ktorá nám v pekáči zostala. Môžeme ihneď servírovať, prajem dobrú chuť.
  • Tento recept som si naozaj zamilovala. V sezóne práve preto, že je veľa chutných paradajok. V poslednom čase ich milujem na všetky spôsoby. Chuť korenia je v tom receptoch naozaj výnimočná. Pripomína mi to dovolenku pri mori a vôbec leto ako také. Môžete si paradajky upiecť pokojne dopredu a kedykoľvek ich trochu ohriať a servírovať s jogurtom. Musím vás varovať, je to prudko návykové a možno práve aj vy nebudete chcieť s týmto paradajkovým šialenstvom prestať.