Cuketové placky s údeným lososom

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Suroviny:

  • ½ hrnčeka múky
  • 1 vajce
  • Trocha soli
  • Olej alebo iný tuk na vyprážanie
  • 2/3 hrnčeka mlieka
  • Na kôprovú smotanu:

  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Čerstvý kôpor
  • Na podávanie:

    • Údený losos
    Ingrediencie

    Suroviny:

  • ½ hrnčeka múky
  • 1 vajce
  • Trocha soli
  • Olej alebo iný tuk na vyprážanie
  • 2/3 hrnčeka mlieka
  • Na kôprovú smotanu:

  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Čerstvý kôpor
  • Na podávanie:

    • Údený losos

    Nutričné hodnoty

    Web Banner 2120x455px (str. 3)
    Cuketové placky s údeným lososom a skvelou, dobre ochutenou kôprovou smotanou zaraďte do vášho receptára. Sú jednoduché, rýchle a zároveň veľmi delikátne, ba dokonca skvelé víkendové raňajky. Uspokoja aj náročnejších gurmánov.

    Obľúbené placky s kôprovou smotanou a lososom

    Postup:

    1. Cuketu si najskôr umyjeme a nastrúhame najemno na strúhadle. Potom z nej rukami vyžmýkame prebytočnú vodu. Dáme ju do veľkej misy spolu s hladkou múkou, vajcami, trochou soli a vymiešame vláčne cesto.
    2. Väčšiu panvicu spolu s trochou oleja rozpálime a za pomoci naberačky na panvici rozprestrieme trochu cesta, nakláňaním panvice necháme cesto rozliať do všetkých strán. Pokiaľ sa nám to príliš nebude dariť pomôžeme si aj spodkom naberačky.
    3. Palacinku neotáčame, kým nebude zo spodnej strany pekne prepečená. Obe dve strany pečieme asi tak dve až tri minúty. Vždy, než naberieme ďalšiu naberačku, musíme cesto odspodu premiešať. To preto, aby sa nám cuketa rovnomerne rozprestrela v celom ceste.
    4. Zatiaľ čo pečieme palacinky pripravíme si kyslú smotanu a zmiešame ju s trochou soli, korenia a s čerstvo nakrájaným kôprom.
    5. Placky po upečení servírujeme na tanier spolu s kôprovou smotanou a kúskom údeného lososa. Už ste skúšali Billa údený losos? Prajem vám dobrú chuť.
    6. Slané cuketové placky, či dokonca palacinky chutia výborne s hlávkovým alebo ľadovým šalátom. Cuketové placky sa perfektne hodia aj s kúskom pečiva k poháru vychladeného bieleho vína. Máloktoré jedlo je zároveň také chutné, chrumkavé a pritom diétne a ľahké.
    7. Takéto slané placky, či palacinky